Filtre Purificator Apa

Filtre Purificator Apa.

Aceste filtre sunt de mai multe tipuri, fac lucruri diferite si trebuiesc schimbate regulat pentru a pastra calitatea apei. Nu uita ca periodic trebuie sa cureti/igienizezi aparatul tau de apa.

Majoritatea purificatoarelor de apa folosesc patru filtre:

  • sedimente
  • pre carbon
  • ultra filtrare
  • post carbon

Unele dozatoare cu sistem de filtrare au un filtru de ozmoza inversa, acest tip de dozatoare sunt putin mai complicate. Folosirea lor se face cu o anumita presiune a apei si cu o pompa de presiune care regleaza presiunea apei pentru a trece de filtrul de ozmoza inversa. Tot aceste dozatoare cu ozmoza trebuiesc conectate si la o scurgere, motivul fiind ca filtrul de ozmoza inversa are propietatea de a separa o parte din apa care nu trece de membrana ozmotica, aceasta fiind eliminata.

Aceste filtre trebuiesc schimbate in functie de cantitatea de apa care este filtrata de dozator. De regula, pentru un consum mediu de apa (acasa sau birou cu 8-12 persoane care deserveste dozatorul de apa cu conectare la reteau de apa) se recomanda schimbarea primelor doua filtre la 6 luni si toate patru filtrele la 12 luni.

Filter